Indonesie (Juli-Augustus 2020)

Ticketprijzen stijgen de laatste dagen voor de beste periode om Indonesië te bezoeken dus vandaag, 1 september 2019, hebben we ZES tickets geboekt!!! We gaan dit keer met onze zoon Sam, dochter Niqee, schoonzoon Sander en schoondochter Franka daar een rondreis maken!

HOE BIJZONDER!! Heel speciaal om dit met elkaar te gaan beleven #love #family #travel #adventures #qualitytime 

Want nog een speciaal iets is dat we beide verjaardagen van onze kinderen daar vieren alsmede het feit dat Piek en ik, Anja 40 JAAR SAMEN ZIJN dan :).

 

 

 

 

 

O, ja: de reis is gecompenseerd voor CO2 via herbebossing in Panama.

 

Indonesië ligt rond de evenaar en heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen overdag vrijwel het hele jaar rond de dertig graden of iets hoger. In de praktijk zul je echter vrijwel altijd te maken hebben met tropische weersomstandigheden waarbij een felle zon afgewisseld wordt met soms flinke regen- en onweersbuien. Tijdens de moessonperiode die loopt van september/oktober tot en met begin april neemt het aantal neerslagdagen toe en stijgt ook de intensiteit van de regenbuien. Aan het einde van de moesson is de luchtvochtigheid toegenomen naar redelijk hoge percentages (net boven de tachtig procent). Het voelt vooral in die periode vrijwel overal klam en benauwd aan. Wie een strandvakantie of rondreis naar Indonesië wil boeken kan dat het beste tijdens ons zomerseizoen doen. De maanden augustus en september zijn de beste periode voor een vakantie naar Indonesië.

  • Java: De meeste regen in Java valt van november tot en met maart. Zeker op West-Java valt dan veel regen, met januari als piekmaand. Bovendien is de temperatuur in deze maanden het laagst. In een grote stad, zoals Jakarta, voelt het altijd warmer en dat noemen wij geen nadeel. In de droogste maanden (juli tot en met september) is het met 31°C heerlijk vertoeven.
  • Bali: Als je echt voor de zon komt en lekker op het strand wilt liggen, kun je in augustus of september het best naar Bali gaan. Met ‘slechts’ 29°C is het hier weliswaar het koudst, maar er valt de minste regen. In de Nederlandse wintermaanden valt er op Bali de meeste regen. De beste reistijd voor Bali is daarom tussen mei en oktober.

Vandaag, 1 september 2019, hebben we ZES tickets geboekt, want we gaan dit keer met onze zoon, dochter, schoonzoon en schoondochter een rondreis maken! HOE BIJZONDER!!

uhm… tweede melding: ons huis wordt bewoond in deze periodes door onze geliefde Daan, dus wees gewaarschuwd…