4e reis geboekt: ZUID-AFRIKA, SWAZILAND EN LESOTHO

Jaaaaaa, het is weer zover, de 4e (met vakantie-uren gespaarde “sabbatical”) reis is geboekt: van 2-31 januari 2019 gaan we een prachtige privé auto-rondreis maken door niet alleen Zuid-Afrika, maar ook de koninkrijken Swaziland en Lesotho!

Het was even zoeken naar een geschikte maand qua weg kunnen van werk en de oplevering van het nieuwe huis van onze dochter, maar hier valt alles samen!

Het is in januari zoooooomer in Zuid-Afrika en onze dochter en schoonzoon wonen dan (in verband met hun nieuwe huis) bij ons in huis om op de poezen te passen.. Dus beter geregeld kan het niet.

Het eerste gedeelte van onze reis zal helemaal in het teken staan van natuur en safari’s. Zo vertrekken we vanuit Johannesburg naar Graskop via de bekende Panoramaroute met uitzichtpunten als God’s Window, Drie Rondavels en de Blyderivierspoort.

We verblijven in het beroemde Krugerpark en en van daaruit doen we het koninkrijk Swaziland aan. We maken ook diverse gamedrives bij St. Lucia en Addo. Vanuit de prachtige Drakensberg reizen we door het Golden Gate Highlands National Park naar het koninkrijk Lesotho, waarna we via de Karoo en Oranjerivier richting de Tuinroute rijden. Hier zien we naast de struisvogels van Oudtshoorn, stranden van Plettenberg Bay en de olifanten van Addo Nationaal Park ook een prachtige kustlijn met vele kleine dorpjes als Knysna en prachtige vergezichten. Daarna via de Wijnroute en Route 62 door de onbeschrijflijke mooie wijnlanden van o.a. Stellenbosch en we sluiten af met 6 dagen Kaapstad om de Tafelberg te zien, maar ook Kaap de Goede Hoop, Simons Town, Bo Kaap, Robbeneiland, Chapman’s Peak, de pinguïns van Bolder Beach, de Townships en de vele attracties van deze regio.

Het is teveel om op te noemen, want ik vergeet heel veel bezienswaardigheden en belevenissen die we in deze maand gaan mee maken (zoals een ponytrekking van 6 uur in Lesotho naar de Botsoela watervallen en een riviercruise in St. Lucia op bezoek bij de nijlpaarden… ) Ik kan zo nog wel even doorgaan 🙂 ).

WE HEBBEN ER ZIN IN!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *